Varför dricker min hund mycket vatten och dreglar? Vad ska jag göra?

Varför dricker min hund mycket vatten och dreglar? Vad ska jag göra?

Fråga: Varför dricker min hund för mycket vatten och dreglar mycket, och vad kan jag göra för att hjälpa henne?

Min hund har handlat annorlunda, druckit mycket mer vatten än vanligt, dreglat mycket (hon har aldrig dreglat förut) och sovit mycket mer. Hennes näsa rinner också. Hon är sju år gammal. Jag undrar vad som kan vara fel och vad jag kan göra för att hjälpa henne.

-Jessica

Svar:

Kära Jessica,

Jag är ledsen att höra att din valp inte mår bra och tack för att du skickade in din fråga. Närhelst en hund börjar dricka mycket vatten finns det sannolikt ett underliggande medicinskt tillstånd som orsakar problemet. Att dricka mycket vatten, slöhet, en rinnande näsa och att dregla för mycket kan innebära att din hund har en botbar sjukdom som en tandinfektion eller något mer allvarligt som njursjukdom. Jag rekommenderar att du tar din valp till en veterinär så snart som möjligt för att diagnostisera vad som är fel och ge lämpliga behandlingar. Medan du väntar på ditt möte, här är några möjliga orsaker till din valps symtom och vad du ska göra åt det.

4 orsaker till att hunden dricker för mycket och dreglar

1. Tandinfektion

En tandinfektion kan potentiellt få hunden att dricka mer vatten, dregla för mycket, sova mer och få en rinnande näsa. Tandrotabscesser och infektioner är mycket vanliga hos hundar och kan orsaka alla dessa symtom. Ofta är det svårt att se om en tand är infekterad, så jag skulle rekommendera att din veterinär gör en grundlig muntlig undersökning för att se om tänderna är orsaken till din valps symtom.

2. Njursjukdom

Njursjukdom kan också orsaka överdriven törst och dregling. Hundar kan utveckla njursjukdom när de åldras, eller deras njurar kan skadas av bakterieinfektioner eller toxiner. Njursjukdom kommer att få din hund att dricka mer och kissa mer. Dessutom, om de känner sig illamående på grund av njursjukdom, kan detta göra att din hund dreglar. Denna sjukdom kan också orsaka att hundar känner sig ganska smutsiga.

3. Leversjukdom

Leversjukdom kan orsaka flera symtom inklusive nedsatt aptit, ökad törst, illamående (vilket potentiellt kan orsaka dregling) och slöhet. Leversjukdom är vanligare hos medelålders och äldre husdjur. Leversjukdom kan uteslutas genom ett enkelt blodprov av din veterinär.

4. Cancer

Vissa orala cancerformer kan orsaka dregling och dricka mer vatten. De vanligaste orala cancerformerna hos hundar inkluderar melanom och skivepitelcancer. Dessa cancerformer kan vanligtvis upptäckas när din veterinär gör en muntlig undersökning på din hund.

Vad kan du göra för att hjälpa en hund som dricker mycket vatten och dreglar?

Det första steget för att hjälpa din valp att bli bättre är att planera ett veterinärmöte. Det finns många möjliga orsaker till att dricka för mycket, dregla, rinnande näsa och slöhet hos hundar. Det låter som om din hund kan få en tandinfektion eller en allvarligare sjukdom som bör behandlas direkt. Jag rekommenderar att du ber din veterinär att göra en noggrann muntlig undersökning och köra några andra tester inklusive urinanalys och en grundläggande blodpanel för att utesluta andra sjukdomar.

Några sista tankar

Överdrivet drickande och dregling hos hundar är ett tecken på att det finns ett underliggande medicinskt tillstånd som måste behandlas av en veterinär. Förhoppningsvis har din valp bara en tandrotinfektion som kan behandlas med en enkel tandbehandling och inte något mer allvarligt. Jag önskar dig lycka till med din söta valp, och tackar igen för att du skickade din fråga till mig.

Vänliga hälsningar,

Addie Reinhard, DVM

Ansvarsfriskrivning: Din användning av Ask The Vet-funktionen är föremål för Ask The Vet Användarvillkor. Innehållet är endast avsett för information och utbildning och bör inte ersätta professionell veterinärrådgivning.

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar