Varför dröjer min hund?

drooling dog
Varför dröjer min hund

Varför dröjer min hund?

Vissa raser som Boxare och Great Danes tappar mer på grund av strukturen i munnen. De har stora och saggy kinder som inte fångar saliv för att hålla den i hundens mun. Således slurvar de naturligt, och det är ett normalt skick för dem. Men de kan också tappa alltför mycket. Om du ser din hunds saliv rinna ner mer aktivt än den brukade bör du förstå varför det händer.

Varför kan hunden svilla för mycket?

De första orsakerna till att du vill undersöka är medicinska. Och ibland kan överdrivet sikla hända på grund av mindre oroande saker. 

Det finns något i munnen

Kanske tuggade din hund på en pinne och lite trä har fastnat mellan tandköttet och tänderna. Det kommer att göra husdjuret slabber. Så först och främst, kolla om det finns några föremål som sitter fast i hundens tandkött, kinder, tunga, hals eller mellan tänderna.

Din hund är överhettad

Burkning är ett sätt för djur att svalna. Du kan jämföra det med att svettas. Men om det finns floder av saliv som rinner ner från hundens mun, kan det ha ett heteslag. Sedan kommer det slabbande följt av kräkningar, svaghet och andra överhettningssymtom. Ta ditt husdjur till en sval plats, ge den lite vatten eller till och med isbitar att tugga på. 

Tandproblem

Det är en av de vanligaste orsakerna till överdriven sikling. Om din hund har problem med tänder eller tandkött, kommer det att slingra mycket. Huvudindikatorn här är dålig andedräkt. Du bör ta ditt husdjur till veterinären så att läkaren kan se om det finns några tandproblem.

Illamående

Ett av tecknen på illamående är överdrivande sikling. Om du reser med ditt husdjur och ser att hunden börjar sikla när den är i transport är den illamående . Stoppa fordonet om du kan och låt djuret dricka lite vatten och andas normalt. För att förhindra illamående under resan, mata inte din hund precis innan den. Och se till att det finns tillräckligt med luft i bilen eller annan transport du använder. När djuret växer upp försvinner vanligtvis denna fråga. 

Över spänning och äta

Det här är två naturliga skäl för att slingra. Om hunden är alltför upphetsad på grund av något (troligtvis med tanke på någon lukt), kommer den att riva. Nästan varje valp kommer att slingra när det är sexuellt väckt. Dessutom är det normalt att djuret slundrar medan de äter, främst om det äter kibble. Så om sikling bara sker i dessa scenarier, har du ingenting att oroa dig för.

Om husdjuret slumrar på grund av stress, försök ta reda på vad som stressar djuret och ta bort det här. Du kan motverka konditionen av djuret genom att mata det nära det stressande föremålet eller i en stressande situation. När hunden slutar stressa kommer den att sluta dröja också.

Mer allvarliga skäl för att sikla

En hund kan slingra på grund av:

  • Förgiftning
  • Njurinfektion
  • Luftvägsinfektion
  • Magsjukdomar
  • Muncancer
  • Rabies
  • Många andra sjukdomar

Vid rabies försök att skydda din hund från främmande däggdjur. Om du har ett stort territorium i extremt område – bättre att hålla din hund i hundhund utomhus . 

Slutsats

Om du har kastat bort alla skäl som anges före detta stycke, ta din hund omedelbart till läkaren. Det kan vara allvarligt sjukt, och du har troligen inte mycket tid att hjälpa det. Om du har märkt förändringar i din hunds beteende tillsammans med överdrivet dröja, kan det vara till och med rabies. Så slös inte bort tid och gå till veterinären .

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar