Varför förebyggandet av hjärtmasksjukdom hos katter är så viktigt

Varför förebyggandet av hjärtmasksjukdom hos katter är så viktigt

En katt sitter ute.

Eftersom fokus för förebyggande av hjärtmask ofta läggs på våra hundvänner kan ägare av hundar och katter bli förvånade över att lära sig att hjärtmasksjukdom drabbar båda arterna. Faktum är att katter är lika sårbara för bett av smittade myggor. Och för att göra saken värre, medan hundar säkert kan få behandling för hjärtmasksjukdom, är det obotligt hos katter. Det är därför det är så viktigt att förebygga hjärtmasksjukdom hos katter.

Vad är hjärtmaskar?

Mikroskopiska hjärtmaskar överförs direkt till kattens blodomlopp via en infekterad mygga. Från blodomloppet växer hjärtmaskar i hjärtat, lungorna och artärerna och orsakar stora skador. Eftersom katter anses vara atypiska värdar får de inte så många hjärtmaskar som andra djur. Det finns ingen behandling för hjärtmasksjukdom hos katter, och risken för deras hälsa är mycket hög.

Parasitförebyggande stoppar dem

Om en katt skyddas med parasitförebyggande läkemedel har mikroskopiska hjärtmaskar inte förmågan att växa. Många kattägare gör misstaget att endast tillhandahålla parasitpreventiva läkemedel under vår- och sommarmånaderna, men det är viktigt att hålla rutinen året runt.

I Georgien går parasiterna inte riktigt in i den fulla vilotiden som i norra stater. Som ett resultat måste förebyggande av hjärtmasksjukdom hos katter förbli ett året runt. En månadsdos av förebyggande av hjärtmask förhindrar att hjärtmaskar i blodet når mognad.

Hjärtmasksjukdom hos katter

När en katt har vuxna hjärtmaskar som lever i hjärtat, lungorna och artärerna kan vi bara hantera symtom. Vanligtvis är andningsbesvär. Katter kan hosta, väsande andning, kräkas, lida av viktminskning och visa aptitförändringar. När det fortskrider kan de svimma, få anfall, kämpa för att gå och samla vätska i buken. Kollaps och död kan vara nära förestående.

Börja tidigt, håll dig stark

Kattungar så unga som 6-8 veckor kan börja sin livslånga rutin med hjärtmaskmedicin varje månad. Eftersom det tar upp till 6 månader för maskar att visa några förändringar i kattens blodprov, är årlig testning avgörande för deras förebyggande.

Alla katter – strikt inomhus och inomhus / utomhus – förtjänar att skyddas från denna förebyggbara, obotliga sjukdom. Om du har några frågor eller funderingar kring din kattas livslånga hälsa och vitalitet är vi alltid här för dig på Cat Care of Vinings.

Låt oss blockera annonser! (Varför?)

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar