varför har min hund håravfall?

dog hair loss
varför har min hund håravfall

Varför har min hund håravfall?

Hundar tappar hår hela dagen, och det är en vanlig sak. Men ibland är mängden förlorat hår onormalt och det är ett tecken på vissa hälsoproblem. Alopecia är en term för ett hälsotillstånd när en hund har en hårlös plats eller flera platser på kroppen. I vissa fall kan hundar som lider av alopeci till och med ha hårfria lappar över hela kroppen. 

Huvudsakliga skäl

Om din hund tycks drabbas av alopecia, vill du veta vad som är kärnorsaken till detta och vilken behandling som är den mest effektiva. Håravfall är ett problem; dock kan en veterinär hjälpa dig att bota den. Det finns flera möjliga orsaker bakom håravfall, såsom angrepp, hudtillstånd, matbrist; alopecia kan också vara ett symptom på en sjukdom.

infestation

Infestation av olika parasiter som loppor, kvalster och löss är en av orsakerna till att man tappar hår. Titta på ditt husdjur och hitta de exakta fläckarna utan hår. Om din hund har hårlösa fläckar runt halsen eller till och med svansen, är det troligt att det har alopeci. Parasiterna besvärar hundens hud, och den kan inte låta bli att skrapa den hela tiden. Som ett resultat förlorar den håret och kan skada huden. Det är därför bättre att spåra din hund när den springer utanför – prova  Garmin Dog Tracker från Pet-Store .

Hudåkomma

Om ditt husdjur har mjäll, eksem eller något annat hudskick kan det så småningom leda till alopecia. Många hudsjukdomar resulterar i hudirritation. Hundarna försöker underlätta klåda genom att slicka och klåda sig själva. Det finns dock en chans att de skrapade fläckarna också blir hårlösa, eftersom huden är svag. För att förhindra ett sådant resultat bör du upptäcka problemet och bota det i tid.

Livsmedels brist

Alla får vitaminer och många viktiga livsmedel. Inte konstigt att näringsbristen undergräver vår hälsa. Keratin och biotin är två näringsämnen som är kritiskt viktiga för frisk hud och därmed hår. Kvalitetsmat i lämpliga mängder är ett utmärkt sätt att förhindra håravfall. 

Alopecia som ett symptom

Håravfall kan också vara ett av symtomen på någon komplex sjukdom. Några av de möjliga tillstånden inkluderar Cushings syndrom , testikel tumörer, ovarietumörer eller hypotyreos. I sådana fall kan du bota din håravfall endast om du botar kärnproblemet – sjukdomen.

Behandling 

Så snart du hittar det verkliga skälet bakom håravfall kan du skapa en effektiv behandlingsplan. Du bör dock inte gissa problemet utan gå till en veterinär och se till att du vet vad som är fel med ditt husdags hälsa och vilka åtgärder du bör vidta. Tänk på att regelbundna besök hos en veterinär är ett måste för hundägare.

Förebyggande är kraftfullt i alla livssituationer, och detta uttalande fungerar också bra med hälsan. Regelbunden parasitkontroll är avgörande för din hund, så se till att du förser den med loppkontroll och svampmedicin. Du kan också besöka veterinär hudläkare oftare om du vet att ditt husdjur är sårbart när det gäller parasiter.

Slutligen ska du ta hand om din hund. Hälsosam mat är inte bara en trevlig bonus; men också en källa till näringsämnen som är så viktiga för hundens kropp. Hälsa börjar inne, av den anledningen, se till att din hund får alla viktiga element. Om det inte får allt det behöver av måltider, kanske du behöver få några tillskott.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar