Varför har min hund skum i munnen?

dog foam mouth
Varför har min hund skum i munnen

Varför har min hund skum i munnen?

Det kan vara ganska alarmerande att se skum runt hundens mun eftersom det omedelbart kallar tankar om rabies. Men det finns ingen anledning att bli direkt rädd om ditt husdjur har skum i munnen. Det finns långt fler skäl till detta än rabies. Så låt oss ta en titt på dem så att du kan förstå om det finns några allvarliga problem med din valp.

Varför har min hund skum runt munnen?

För att ta reda på orsakerna måste du se vad som är andra symtom om det finns några. I de flesta fall finns det inget viktigt att vara rädd för. Det är dock ganska läskigt att se att det är något fel med ditt husdjur men inte vet vad som är problemet exakt. Att känna till skälen bakom munskumning hjälper dig att förstå hur du ska agera just nu. Här är mer information om hundröding.

För mycket fysisk aktivitet

De flesta hundar är mycket aktiva, men ibland vet de inte när de ska sluta. Aktiviteten i sig är så givande för dem att hundar kommer att slita sig ut till den punkt när de hittas andas och salivera för hårt. När de siklar och andas snabbt och grunt börjar saliven att skumma. Det är helt normalt.

Stressande situation

Förutom när det gäller fysisk aktivitet andas hundar kraftigt när de är stressade. Och ofta siklar de också. Så om du förstår att ditt husdjur är stressat , ta hand om det och ta bort avtryckaren som väcker ångest. Leta också efter tecken på stress: en svans som är fastsatt mellan benen, stora ögon, ett spänt ”leende”, öron pressade mot huvudet, etc. 

Problem med matsmältningssystemet

Många sjukdomar i matsmältningssystemet kan orsaka skumning i munnen hos hundar – från upprörd mage till till och med främmande föremål i tarmen. Då kommer sällskapsdjuret också att ha andra symtom som kräkningar, låg energi och brist på aptit. Om du antar att orsaken till att det finns skum runt hundens mun är att något är fel med matsmältningssystemet, bör du se en veterinär så snart som möjligt.

Problem med tänder eller tandkött

Tandsjukdomar orsakar smärta och som ett resultat överskott av saliv och grund andning snabbt. Det kommer att skapa skum runt djurets mun. Ta en titt på hundens tandkött och tänder. Om du ser tandköttet eller håligheter, måste det vara anledningen till att ditt husdjur skummar vid munnen. Dessutom kanske du märker att något sitter fast mellan tänder eller tandkött – det kan också orsaka skum.

Förgiftning

Om ett djur blir förgiftat kommer det att försöka bli av med giften naturligt – genom kräkningar. Det är därför skumning vid munnen äger rum. Om din hund förgiftades, skulle du se många andra symtom som diarré, skakande, dödlig tillstånd. Du bör omedelbart kontakta närmaste veterinär eftersom gift ofta leder till värsta resultat mycket snabbt.

Hunden kan inte svälja

Ibland kan en bit av en pinne eller en leksak fastna på baksidan av djurets mun eller hals. Var försiktig när du köper hundleksaker, några tips från hundleksaker granskning . Då kan den inte svälja saliven ordentligt. Därför kommer sikling och panting att inträffa Denna situation innebär också en resa till din veterinär eftersom läkaren måste fiska ut det främmande föremålet.

Epilepsi

Symptomen på epilepsi är ganska tydliga – hunden tappar medvetandet, musklerna börjar rycka och krampa och den skummar vid munnen. Detta tillstånd kan förekomma hos alla hundar, oavsett ras och ålder. Prata med din veterinär om du misstänker epilepsi.

Rabies

Det värsta fallet är rabies . Detta virus har många symtom och är svårt att diagnostisera. Om du misstänker att din hund har rabies måste du ta den till veterinären. För att förhindra denna sjukdom, se till att ditt husdjur vaccineras regelbundet.

 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar