Varför kastar min hund gula uppkast?

sad dog
Varför kastar min hund gula uppkast

Varför kastar min hund gula uppkast?

Det är svårt att hålla sig lugn när ditt husdjur plötsligt kaster upp. Vi vet att vanligtvis inte betyder något bra. Och även om vi kan förstå orsaken till detta tillstånd när det är oss som är illamående, kan hunden inte berätta vad som hände. Därför måste du ta reda på varför din hund kastar upp.

Ibland är det okej om djuret kastade upp. Till exempel kan den äta för snabbt, av maten smältes dåligt. Eller kanske hunden åt något som inte var ätligt, och kroppen måste bli av med den saken. Men om ditt husdjur kräks är gult och det finns skum i det, bör du vara bekymrad.

Vilka är orsakerna till gula kräkningar hos hundar?

Kräkningen har gul färg eftersom den innehåller galla som vanligtvis är gul. Det är en matsmältningsvätska som produceras i levern och lagras i gallblåsan. Ofta är det en indikator på en gastrointestinal systemsjukdom. Det finns dock mindre allvarliga skäl för det.

När åt hunden?

När magen är tom irriterar gallan fodret och hunden känner sig illamående. Som ett resultat kastar den upp gulaktig skumvätska. Om det hände efter att ditt husdjur inte ätit mer än 12 timmar, har du ingenting att oroa dig för. Om du matar din valp två gånger om dagen och den kastar upp gult ofta, kan du överväga att dela måltiderna i mindre portioner och mata hunden oftare. Men om kräkningen inte försvinner, se din veterinär. Djuret är troligt sjukt.

Äter din valp gräs?

Om du ser bitar av gräs som kräks, har du svaret på frågan varför din hund kastar upp. Många ägare tycker att det är naturligt för hundar att äta gräs och sedan spy – detta är sättet för djur att rengöra matsmältningssystemet. Varför skulle de behöva rengöra det, vem vet. Men intuition antyder att det inte är helt normalt för en frisk hund att äta gräs för att kalla kräkningar.

Därför bör du se en läkare i detta fall. Och det kommer att vara användbart om du tar med dig ett prov av din hunds spy. Om djuret känner behov av att ”rengöra” magen på något sätt kan det drabbas av någon sjukdom.

Ändrade du maten nyligen?

Du bör byta mat gradvis och långsamt införa ny sort till hunden. Om du matade ditt husdjur med en typ av kibble just igår, och idag matar du det med en annan, kommer djuret troligen att kasta upp gult. 

Tänk på att även om märket av kibble är detsamma, men smaken är annorlunda, bör du byta ut mat gradvis. Även en liten skillnad i formeln kan orsaka problem med matsmältningssystemet . Så rusa inte processen.

Finns det några andra symtom?

Om din hund inte har någon aptit, är dödlig och har diarré ovanpå det – rusa till veterinären. Om huden, tandköttet eller ögonen på ditt husdjur fick gul nyans – att anledningen att ta en resa till läkaren. Ganska mycket vad som helst kan vara en orsak, från stress och biverkningar från vissa mediciner till allvarliga problem som allergier, maskar, andra parasiter eller matsmältningssjukdomar. Även främmande föremål i magen eller tarmen kan orsaka gula kräkningar – det är sättet är nödvändigt för att spåra din hund . Då behöver din hund akut kirurgi.

Slutsats

I allmänhet, om gula kräkningar är repetitiva, och du kan se att hunden är sjuk – se din veterinär. Det är mycket bättre att upptäcka problemet medan det fortfarande utvecklas än att fixa sjukdomen som redan pågår.

 

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar