Varför min hund puckel mig?

dog owner
Varför min hund puckel mig

Varför min hund puckel mig?

Det är väldigt pinsamt när din hund börjar montera saker, andra djur och till och med människor. Speciellt de som du inte känner bra eller som inte gillar hundar alls. Men det är skamligt för människor bara för att vi anser att detta beteende är sexuellt. I de flesta fall är det långt ifrån det.

Huvudsakliga orsaker till varför hundar humper

Det finns flera skäl för montering, och bara en anledning är relaterad till sex. Eftersom även avslappnade valpar och kvinnor kan montera föremål, djur och människor. De flesta hundar visar detta beteende eftersom de är överväldigade av känslor. Men låt oss ta en titt på varje enskilt fall.

Sexuell humping

Det kan bara hända valpar som inte är kastrerade. Det är ganska lätt att förstå om hunden puttar något eller någon för att den väcks. Djuret kommer att ha erektion, och det kan till och med utlösas om det använder montering som ett sätt att onanera. Emellertid kan erektionen också ske på grund av stress eller överexcitation.

I den här situationen har du två alternativ. Den första är att fixa hunden, till exempel kan du köpa på våra bästa hunddörrar för att stänga din hund eller till och med ta på den bästa hund kenneln , och frågan kommer att vara borta under en liten stund. Den andra och mest korrekta lösningen är att para din valp med en annan . Men det hjälper inte nödvändigtvis situationen.

overexcitement

Den sexuella spänningen hos hundar liknar mycket överexcitation som inte är relaterad till sex på något sätt. Valpen är överväldigad av känslor och den försöker slappna av på något sätt. Då blir montering ett intuitivt sätt att skaka av överexcitationen. Om det är fallet med din hund kommer du att märka att den börjar humpa när den är lycklig. Till exempel kommer du hem eller gäster kommer till ditt hus. 

Lösningen är att lära din valp att reagera tillräckligt på avtryckaren. Till exempel är gäster trigger för montering. Mata sedan  och beröm ditt husdjur för gott och lugnt beteende när människor kommer. Efter flera sessioner kommer din hund att lära sig hur man beter sig i sådana situationer.

Om överexcitationsmonteringen sker medan hundar leker med varandra, dela dem och låt dem lugna sig. Humpning kan leda till kampen, så det är ditt jobb att förhindra det.

Frustration

Du kommer att uppmärksamma din hund om den börjar monteras. Och vara säker på att din valp vet det. Om du märker att det bara puttar om du inte är uppmärksam på det, händer det troligtvis på grund av frustration .

I så fall ska du inte straffa eller ens ropa på din hund. Fortsätt inte uppmärksamma det. Det är svårt eftersom vårt naturliga svar är att stoppa oönskat beteende. Men till och med skrik kommer att vara så eftertraktad uppmärksamhet för ditt husdjur. Så ignorera det tills det slutar. Och när valpen slutar att humpa, beröm det och börja uppmärksamma det. En sådan metod kommer att visa hunden att montering inte kommer att ge den vad den vill. Och med tiden kommer detta beteende att försvinna.

Valpspel

Valpar under sex månader gamla puckar ofta varandra, och det är bra . Låt dem göra det eftersom det är så de lär sig att interagera med varandra.

Aggression

Ibland försöker män och kvinnor visa sin dominans framför andra hundar som försöker montera dem. Det är en form av aggression. På det här sättet kan du hålla din hund i kedja eller ställa in din hund till verkligt hundhus från granskning av hundhus , men detta är inte svaret. Om din hund gör det, ta bort den och avsluta interaktionen. Det blir straffet.

Comments

No comments yet. Why don’t you start the discussion?

    Lämna ett svar